
سنگ کیسه صفرا و تغذیه مناسب آن
سنگ کیسه صفرا از بیماری های شایع کیسه صفرا می باشد. که عامل آن مقدار زیاد کلسترول در صفرا، حذف وعدههای غذایی، حذف فیبر و مصرف بالای قند و ... می باشد.
مواد مغزی مورد نیاز برای مبتلایان به سنگ کیسه صفرا
- فسفا تبدیل کولین: ۲۰۰۰ – ۳۰۰ میلیگرم (عصاره لسیتین)؛ با افزایش محتوای لسیتین، صفرا بدن را در برابر تشکیل سنگ حمایت میکند.
- ویتامین سی: ۲ گرم در دوزهای تقسیم شده، مطالعات نشان داده است که تشکیل سنگ کلسترول را کاهش میدهد.
غذاهای مفید برای سنگ کیسه صفرا
- سبزیجات، میوهها و غلات کامل سرشار از فیبر
افرادی که فیبر بیشتری دریافت میکنند به میزان ۳۵ درصد کمتر در معرض سنگ کیسه صفرا قرار میگیرند. به نظر میرسد که مواد غذایی سرشار از فیبرهای غیرمحلول (غلات کامل، میوهها و سبزیجات) تاثیر بیشتری در این خصوص دارند. نتایج بررسیها نشان میدهد که خطر تشکیل سنگ در کیسه صفرا در بین افرادی که رژیم غذایی گیاهخواری را دنبال میکنند کمتر است.
توصیه میکنیم که روزانه بین ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر مصرف کنید. مصرف دو فنجان میوه، دو و نیم فنجان سبزیجات و ۳ سهم غذایی غلات کامل میتواند به تامین این میزان کمک کند.
- مصرف ویتامین c
ویتامین C به تجزیهی کلسترول موجود در صفرا کمک میکند. نتایج پژوهشهای آمریکایی نشان میدهند خطر ابتلا به سنگ کیسهی صفرا در بین خانمهایی که میزان ویتامین C خونشان بالاست به میزان ۱۳ درصد کمتر است.
توصیه میکنیم که روزانه ۱۰۰۰ میلیگرم ویتامین C دریافت کنید. اگر دچار بیرون روی شدید این میزان را کاهش دهید.
- امگا ۳
سیدهای چرب امگا۳ به کاهش میزان تری گلیسیرید و در نتیجه کاهش کلسترول خون کمک میکنند. اگر میزان تری گلیسیریدتان بالاست توصیه میکنیم که روزانه بین ۳ تا ۵ گرم امگا۳ دریافت کنید
- سبوس جو
- گلابی
- ذرت
- سیب
- دانه کتان
- لوبیای سویا
- گیلاس
- لوبیا
- چغندر
- عدس
- اسفناج
- نخود
- آرتیشو
- ماست کم چرب
- جعفری
- زرچوبه
- تربچه
- بولاغ اوتی
- روغن زیتون کاملا خالص
گیاه درمانی مفید برای صفرا
- زردچوبه – ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیگرم رنگدانه کورکومین. سه بار در روز. محلولیت صفرا را افزوده و مانع تشکیل سنگهای صفراوی میشود.
- خار مریم (milk tistle) – ۶۰۰ میلیگرم عصاره صفرا را محلول نگه میدارد.
- مامیران (celandin) – علائم را تخفیف میدهد.
- سوسنبر – چای یا چند قطره روغن مخلوط با آب و یا ۱ تا ۲ عدد از کپسولهای سوسنبر که دارای پوشش محافظ در برابر ترشحات و محتویات معده میباشند و در روده باز میشوند، با وعدههای غذایی بنوشید به تخفیف علائم و حل کردن سنگهای کیسه صفرا کمک میکند.
- بابونه.
سایر توصیههای مفید برای درد کیسه صفرا:
- رایحه درمانی
- اسطوخودوس، اکلیل کوهی- ماساژ روی منطقه کیسه صفرا، به رها شدن از درد کمک میکند.
- طب چینی
- طب سوزنی- التهاب را کم میکند.
- درمان ذهنی – جسمی
- یوگا.